advertorial


Plastic recyclen

Komt er een Verbod op Plastic Afval?

Dat is waar experts voor pleiten maar het is nog maar de vraag of dat haalbaar is

Anne Vos - 25 oktober 2022

Zonder dat we het eigenlijk allemaal weten beland 75% van het plastic afval alsnog in de verbrandingsoven. Plastic wordt dus helemaal niet zo goed gerecycled als dat we denken. Hoe we dit op zouden kunnen lossen leggen we je uit.

Iedereen weet inmiddels wel dat er teveel plastic geproduceerd wordt, we proberen dit allemaal netjes op te lossen door ons plastic afval te scheiden. Dan wordt het namelijk gerecycled en lossen we het probleem op, maar is dat ook zo?

Recyclen is helaas niet de oplossing

Hoe graag we het ook willen geloven is het recyclen van plastic helaas nog steeds niet de oplossing. Het blijkt namelijk dat maar liefst 75% van al het ingezamelde plastic afval alsnog verbrand wordt, dit omdat het niet gerecycled kan worden.


Dat komt met name omdat het plastic dat we scheiden totaal verschillend van elkaar is en allerlei andere eigenschappen hebben. Daarnaast zitten er vaak nog etensresten in of aan het plastic waardoor men het niet op de juiste manier kan verwerken.


Aantal feiten op een rijtje:

1) Meer dan de helft van het plastic afval is pas gemaakt na het jaar 2000 en wordt steeds meer

2) Iets minder dan 40% van al het plastic komt voort uit de verpakkingsindustrie

3) Rond de 12% van de CO2 uitstoot wereldwijd is afkomstig van de productie van plastic

“Fabrikanten produceren liever nieuw plastic omdat dit vele malen goedkoper is dan recyclen!”

Waarom verbranden we plastic afval?

Het antwoord daarop is vrij simpel, het is namelijk veel goedkoper om het te verbranden dan te recyclen. Het is anders onmogelijk om van de grote berg plastic afval af te komen. We kiezen daarom voor de makkelijkst weg, dit is tevens ook de meest vervuilende weg.


Er is helaas geen commercieel belang bij het recyclen van plastic en er wordt veel te weinig geld in onderzoek gestoken om dit probleem op te lossen.


Scheiden is een dure hobby

Hoe graag we ook zouden willen het is financieel totaal niet aantrekkelijk om het scheidingsproces te verbeteren. We staan dan ook al jaren stil en het lijkt er op korte termijn niet beter op te worden.

Met het huidige tempo zijn we over 15 jaar waarschijnlijk nog steeds niet op het niveau dat we nu al zouden moeten zijn. Dit duurt gewoon veel te lang en is dan ook geen optie, toch veranderd er vrij weinig.

“De enige echte oplossing die op korte termijn zal helpen is door geen plastic afval meer te kopen, maar dat is lastig.”

Hoe Briters hierbij kan helpen?

Als jonge Nederlandse onderneming strijden we tegen het gebruik van plastic afval in verpakkingen. Er zijn wel degelijk oplossingen die kunnen bijdrage aan minder plastic afval alleen is men er nog niet goed van op de hoogte.


Briters gaat de strijd aan met plastic afval en biedt momenteel een wasmiddelvervanger die hierbij zal helpen. Het gaat om de Briters wasstrips, deze wasmiddelstrips van Briters worden volledig plasticvrij geleverd en bevatten geen microplastics, deze kunnen namelijk niet gefilterd worden door onze waterzuiveringsinstallaties.


Door geen gebruik te maken van plastic verpakkingen hoeft dit ook niet gerecycled te worden en zorgt het dus niet voor extra plastic afval. Alleen op deze manier kunnen we op korte termijn het plastic afval probleem tegengaan.


“Het is nog maar een begin maar alle kleine beetjes helpen, met dit product zorg je in ieder geval niet voor extra plastic afval!”

Hoe werken de Briters wasstrips?

Het idee is simpel, doordat de wasmiddelstrips niet in vloeibare vorm geleverd worden kunnen deze in een envelop van gerecycled papier vervoerd worden. Deze kan simpelweg bij het oud papier en zal netjes, opnieuw, gerecycled worden. In tegenstelling tot plastic wordt papier wel voor 90% gerecycled.


De Briters wasstrips zelf zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, hierdoor hoeft er geen aardolie verbruikt te worden om deze te produceren. Niet voor het wasmiddel zelf en niet voor de verpakking. De wasstrips zijn dan ook volledig biologisch afbreekbaar en er zal niks meer van overblijven na gebruik.


Door enkel gebruik te maken van de ingrediënten die nodig zijn om je kleding schoon te maken zullen er geen overbodige stoffen worden toegevoegd en maak je op een zeer efficiënte manier je kleding schoon. Zo heb je tot 40x minder wasmiddel nodig in vergelijking tot poedervorming of vloeibaar wasmiddel.


Exclusieve aanbieding voor onze lezers

Omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk mensen overstappen op de Briters wasstrips hebben we momenteel een mooie aanbieding opgezet.

Door gebruik te maken van deze actie profiteer je van 45% korting op je bestelling bij Briters.

Door mee te doen met onze missie om plastic afval te vermijden kan je via onderstaande knop je bestelling plaatsen en gebruik maken van deze kortingsactie. Ben jij klaar voor de overstap op plasticvrij je was doen?

Vele klanten gingen je al voor en zweren bij dit product

Kijk snel wat Briters voor jou kan doen!

Plasticvrij je was doen met Briters