27 juni 2023

Wat zijn wasstrips? Een gids voor duurzaam wassen

In dit artikel zullen we je een duidelijk inzicht geven in wat wasstrips zijn, de opkomst van duurzaam wassen en hoe ze een positieve impact kunnen hebben op het milieu

Anne Vos

Wasstrips uitgelegd

3min leestijd

In de wereld van duurzaam wassen zijn wasstrips de laatste tijd steeds meer in opkomst. Maar wat zijn wasstrips eigenlijk?

De opkomst van duurzaam wassen

Met de groeiende bewustwording over de impact van traditionele wasmiddelen op het milieu, zijn steeds meer mensen op zoek naar duurzame alternatieven. Duurzaam wassen is een trend geworden waarbij de focus ligt op het verminderen van plasticafval en schadelijke chemicaliën die vaak aanwezig zijn in traditionele wasmiddelen. Als toonaangevend merk op het gebied van duurzaam wassen hebben wij bij Briters een prominente rol gespeeld in het bevorderen van de bewustwording omtrent de impact van traditionele wasmiddelen op het milieu. Met onze innovatieve en milieuvriendelijke benadering hebben wij een duurzaam alternatief ontwikkeld: De Wasstrips.

Wat zijn wasstrips?

Wasstrips zijn compacte, ultra geconcentreerde vormen van wasmiddel die zijn geproduceerd in een stripvorm. Ze bestaan uit een dunne laag geconcentreerd wasmiddel dat gemakkelijk oplost in water tijdens het wasproces. Deze handige strips bieden een eenvoudige en effectieve manier om kleding schoon te maken. Met wasstrips kun je op een duurzamere manier wassen en tegelijkertijd bijdragen aan een schonere planeet. Bij Briters hebben we extra aandacht besteed aan milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Daarom zijn onze wasstrips ook 100% vegan en is zelfs de verpakking biologisch afbreekbaar. Verder zijn onze wasstrips niet alleen compact en geconcentreerd, maar we hebben er ook voor gezorgd dat ze geschikt zijn voor alle soorten stoffen en kleuren. Of je nu delicate zijde, kleurrijke kledingstukken of witte was hebt, onze wasstrips bieden een veilige en effectieve reiniging zonder de kleuren te vervagen of de stoffen te beschadigen. Je kunt met vertrouwen elke wasbeurt aanpakken, wetende dat onze wasstrips zorg dragen voor al je kleding. Bovendien heb je slechts één wasstrip nodig om een volledige wasbeurt te draaien. Dit maakt onze wasstrips niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar ook een kostenefficiënte oplossing. Je vermindert niet alleen je plasticafval, maar ook de hoeveelheid wasmiddel die je nodig hebt, terwijl je bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Wasmiddelstrips en Wasmiddeldoekjes

Naast het begrip "wasstrips" kom je mogelijk ook de termen "wasmiddelstrips" en "wasmiddeldoekjes" tegen. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze termen eigenlijk synoniemen zijn voor hetzelfde concept: wasstrips. De verschillende benamingen worden gebruikt door verschillende merken of fabrikanten om hun producten te beschrijven. Ondanks de verschillende namen zijn de producten hetzelfde: geconcentreerde vormen van wasmiddel verpakt in een stripvorm.

Hoe werken wasstrips?

Het gebruik van Wasstrips is vrij eenvoudig. Plaats simpelweg de wasstrip onderin de wastrommel voordat je je wasgoed toevoegt. Draai vervolgens de was zoals je normaal zou doen. De wasstrip zal tijdens het wasproces volledig oplossen en zorgen voor een handige en eenvoudige manier om je wasgoed schoon te krijgen, zonder gedoe met het doseren van vloeibaar wasmiddel. Hieronder volgen de stappen:

 1. Gebruik een enkele wasstrip voor een normale lading tot 9 kg, of gebruik twee wasstrips voor een zware lading.
 2. Voeg de wasstrip toe aan je kleding in de wasmachine of handwasbak.
 3. Laat het drogen en geniet van de frisse geur van fresh linen!

“Bij Briters zetten we ons vol passie in voor een schonere planeet en een duurzame toekomst”

Waarom zou je moeten overstappen op wasstrips?

 • Eenvoudig in gebruik: Slechts één wasstrip per wasbeurt nodig
 • Minder plasticafval: Verpakking 100% biologisch afbreekbaar
 • Milieuvriendelijk: Vrij van fosfaat en parabenen
 • Besparing van kosten: Vaak voordeliger dan vloeibaar wasmiddel of capsules
 • Geschikt voor alle stoffen en kleuren: Veilig en effectief voor diverse wasgoed
 • Geconcentreerde kracht: Ultra-geconcentreerde formule voor optimale reiniging
 • Vegan: Wasstrips van Briters zijn 100% vegan
 • Geen plastic afval: Draag bij aan een schonere planeet

Veelgestelde vragen over wasstrips

Je zal vast nog wat vragen hebben over wasstrips. Daar helpen wij je graag bij! Hieronder hebben we alvast een aantal van de meest voorkomende vragen beantwoord voor je.

Past het pakketje door de Brievenbus?

image

Ja, mocht je 1 pakket wasstrips bestellen dan past het in de brievenbus. Bij meerdere aantallen is het lastig om toch via een brievenbus pakket te verzenden (we zijn druk bezig met een oplossing hiervoor).

Kan ik wasverzachter gebruiken?

image

Ja, dat kan. Echter raden we het niet aan. Wasverzachter is ook erg slecht voor het milieu en daarom adviseren we het niet te gebruiken in combinatie met onze wasmiddelstrips. Als je het toch wilt gebruiken, ben je in ieder geval al goed bezig door te kiezen voor onze milieuvriendelijke wasmiddelstrips.

Tot hoeveel kg heb je 1 strip nodig en wanneer 2 strips?

image

We raden aan om 1 wasstrip te gebruiken bij een lading tot 9 kg. Als het een zwaar vervuilde lading is, raden we aan om 2 wasstrips te gebruiken.

Wat als ik niet tevreden ben?

image

Geen probleem! We bieden een 30 dagen proefperiode aan. Als het resultaat je om welke reden dan ook niet bevalt, kun je het restant gewoon retour sturen en krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Omdat we Klarna als betaalmethode aanbieden, kun je de wasstrips eigenlijk testen zonder te betalen!

Moet ik vlekken voorbehandelen?

image

Ja, als je extreem vieze vlekken hebt zoals grasvlekken, wijnvlekken, olievlekken, stiften, enz., raden we aan om deze vlekken altijd eerst voor te behandelen voordat je de wasmiddelstrips gebruikt. Daarna kun je de kleding gewoon wassen met onze wasmiddelstrips.

image

1000+ REVIEWS

 • Klantenreview over Briters wasstrips
  Quotation Mark

  Via een vriendin de wasstrips van Briters ontdekt. Tot nu toe ben ik er zeer positief over. De was wordt prima schoon en scheelt veel plek in de kast. Geen grote flessen meer.

  image

  Shirley Kaldenberg

  2 apr 2024 | Google Reviews

 • Klantenreview over Briters wasstrips
  Quotation Mark

  Duurzaam, fijn product, ruikt lekker, geen gesleep meer met zware flessen. Fijn dat het mogelijk is dat het retour mag als het onverhoopt niet bevalt. Het bewaarblik is erg handig.

  image

  Janine Steeneken

  27 mrt 2024 | Google Reviews

 • Klantenreview over Briters wasstrips
  Quotation Mark

  De Britsers wasstrips zijn in één woord gewéldig: de geur is heerlijk en niet te aanwezig, de was is schoon én het scheelt heel veel plastic afval! Plus een vlotte service!

  image

  Sonja Bruggemann

  21 mrt 2024 | Google Reviews

 • Klantenreview over Briters wasstrips
  Quotation Mark

  Super fijne wasmiddel met een heerlijke frisse geur! Mijn gezinsleden wisten nooit hoeveel vloeibare of poeder wasmiddel ze moesten toevoegen bij de was, nu weten ze precies hoeveel en dat leggen ze dan in de wasmachine neer. Aan 1 strip per wasbeurt hebben wij meer dan genoeg

  image

  Willeke

  1 jan 2024 | Google Reviews

 • Klantenreview over Briters wasstrips
  Quotation Mark

  Milieubewust wassen! Een schone was met een niet overdreven frisse geur, wie wil dat nou niet. Ideaal om mee op reis te nemen, je stopt ze zo in je toilettas. Ze wegen niks. Weg met al die plastic flessen vol met water en andere troep. Gebruik Briters, de beste en goedkoopste wasstrips!

  image

  Sacorma

  8 okt 2023 | Google Reviews

Kijk wat Briters te bieden heeft!

Meer lezen

Andere interessante artikelen...

© 2024 Briters. Alle rechten voorbehouden.

Bekijk producten

Betaal later - Probeer nu voor 30 dagen