Groene voornemens

Wat De Groene Voornemens Van Briters Zijn Voor 2023

Dit jaar wordt een speciaal jaar voor Briters en willen we nog meer plastic afval tegengaan

Anne Vos - 6 januari 2023

We zien momenteel een flinke verschuiving van ecologische producten, er is steeds meer aanbod en daardoor groeit de vraag ook. Dit is natuurlijk super goed nieuws, we nemen je graag mee met onze groene voornemens.

Deel dit artikel:

We zijn op dit moment allemaal wel op een manier bezig met het milieu. De één koopt geen plastic tasjes meer bij de supermarkt en de ander rijdt een elektische auto. Samen dragen we beetje bij beetje allemaal een steentje bij.

Wat zijn onze goede voornemens?

We zijn nu nog geen jaar bezig en hebben al aardig wat plastic flessen bespaard die anders op de brandstapel waren gekomen. Dit willen we in 2023 graag doorzetten maar dan nog beter met meer producten.

1ste voornemen

Nog meer wasmiddelstrips

Om het plastic probleem nog beter aan te pakken zullen we hard werken om onze klantenkring nog groter te maken. We zien nu al dat veel klanten terugkomen en dus zeer tevreden zijn met onze wasstrips. In 2023 zullen we er voor zorgen dat we ons klantenbestand kunnen verdubbelen.

We zullen dit doen door onze wasstrips op meerdere plekken aan te bieden dan enkel via onze website, bol.com en Amazon.nl. Hierdoor zal ons merk beter in beeld komen en zullen meer mensen kennismaken met onze producten.

“Ik er super blij mee , was geweldig en ruikt lekker en bij een kleine was knip ik ze doormidden. En geen geklooi met kapotte wasbubbels of vloeistoffen”

2de voornemen

Meer plasticvrije producten

Zoals jullie als het goed is al weten verkopen we ook al onze tandpasta vervanger, de Briters Tooth Tabs. Hier wordt geen plastic voor gebruikt, zit geen microplastic in en wordt volledig plasticvrij geleverd. De feedback van onze klanten is zeer goed en we willen hier dan in 2023 wat meer focus op gaan leggen.

Door meer producten aan te bieden aan onze klanten kunnen we deze ook samen versturen en hoeven er uiteindelijk minder ritjes gemaakt te worden. Op deze manier besparen we zowel het milieu als de portemonnee.

3de voornemen

Duurzamer verpakken en verzenden

Dit staat hoog op ons lijstje, momenteel passen onze wasstrips netjes door de brievenbus maar bestel je er meer de 2 moeten we deze alsnog in een omdoos verpakken. We zijn momenteel druk bezig om ook dit een stuk beter aan te pakken zodat we met nog minder volume onze pakketjes kunnen versturen. Dit zal er weer voor zorgen dat er nog minder CO2 uitstoot zal plaatsvinden.

Voor het verzenden werken we al samen met DHL die CO2 neutraal onze pakketjes verstuurt maar we willen dit nog een stapje verder brengen. We willen vooral het laatste stukje volledig elektrisch leveren of met de fiets.

Op naar 2024

Voordat je het weet zitten we alweer in 2024, daarom willen we van 2023 een prachtig jaar maken en willen we nog meer mensen kennis laten maken met onze prachtige missie. Wat natuurlijk is om zoveel mogelijk plastic afval tegen te gaan, de beste oplossing om plastic tegen te gaan is het niet meer te produceren. Dit kan je nog nalezen in het artikel over het recyclen van plastic afval.


Als we allemaal slechts een paar punten aanpassen in onze gewoontes kan het al snel oplopen. Of je nou je tanden poetst met de Briters tooth tabs, je was doet met de Briters wasstrips of je haren wast met onze shampoo bars (binnenkort beschikbaar) ben je al goed op weg naar een betere toekomst.


Zoals we al eerder hebben gezegd, alle beetjes helpen als je maar een begin maakt. Je zult zien dat je er snel op gaat letten en ook andere gewoontes zult gaan aanpassen.


Stap voor stap

Begin dus gewoon met iets, zo zijn wij ook begonnen. Het geeft je snel meer motivatie om nog meer plastic afval tegen te gaan. Op deze manier zorgen we er samen voor dat er minder plastic geproduceerd hoeft te worden en dus ook minder verbrand of gerecycled hoeft te worden.

Wij zullen zorgen voor betaalbare en duurzame producten, dan kan jij hier gebruik van maken. Samen staan we sterk!

“Ik wilde al langer iets doen tegen plastic afval maar wist niet goed wat, bij Briters hebben ze mooie producten waar ik uit kan kiezen.”

Vele klanten gingen je al voor en zijn zeer tevreden over de producten

Kijk snel wat Briters allemaal te bieden heeft!

Samen tegen plastic afval