Plasticvrij Wassen

Wat de Gevolgen van Microplastic Zijn

Zonder dat je het weet verspreid je microplastic en zorg je voor onnodig plastic afval

Anne Vos - 19 februari 2022

We weten allemaal dat plastic niet meehelpt aan een betere toekomst. Soms is het gewoon onvermijdelijk, of zijn er toch alternatieven beschikbaar die betaalbaar zijn? In dit artikel leggen we je uit hoe dat kan.

Dat de plastic flessen van vloeibaar wasmiddel slecht zijn is ons allemaal wel duidelijk, maar wist je ook dat in veel wasmiddel micro-plastic zit verwerkt? Dit zit zowel in vloeibaar als in poedervormig wasmiddel. De reden hiervoor is puur om het er optisch beter uit te laten zien. Onzin toch?

Wat is microplastic precies?

Dit zijn kleine plastic deeltjes die kleiner zijn dan 5 milimeter en een serieuze bedreiging vormen voor de mens en natuur. Het gaat hier dan voornamelijk om de stoffen Styrene/Acrylates Copolymer, daarnaast werd er ook polyethyleentereftalaat (PET) en natriumcarboxymethylcellulosezout aangetroffen.


Het grote probleem van het gebruik van micro-plastic, in o.a. wasmiddel, is dat onze afvalwaterzuiveringsinstallaties dit niet allemaal kunnen filteren. Ze kunnen maar tot 95% uit het water filteren, de resterende micro-plastic komt dus gewoon weer in rivieren, meren of zeeën terecht.


Wist je dat?

1) Wasmiddel fabrikanten niet verplicht zijn om micro-plastic op de ingrediënten lijst te zetten? Ze zijn hier druk mee bezig om dit te verbieden maar dat zijn helaas lange processen.

2) Het micro-plastic dat niet wordt gefilterd terug komt in de natuur? Dit is vrijwel niet biologisch afbreekbaar en wordt opgegeten door bijvoorbeeld vissen en komt weer op ons bord terecht.

“Micro-plastic hoeft volgens artikel 8 van de was- en reinigingsmiddelen wet niet verplicht vermeld te worden!”

Hoe voorkom je plastic verpakkingen?

Het antwoord daarop is vrij simpel, gewoon geen plastic verpakkingen gebruiken! Voor vloeibaar wasmiddel wordt dat natuurlijk een lastig verhaal, daarom zijn de wasmiddel strips van Briters ontwikkeld. Deze kunnen namelijk gewoon in een biologisch afbreekbare envelop verpakt worden.


Op deze manier kan je dus eenvoudig plastic verpakkingen voorkomen. Het is een nieuwe manier voor het vervoeren en verpakken van wasmiddel.


Een simpele oplossing

Dat zijn de wasmiddel strips van Briters, deze zijn namelijk volledig plastic-vrij ontwikkeld. De verpakking is namelijk volledig biologisch afbreekbaar en de wasmiddel strips zelf bevatten geen micro-plastic.

Deze wasmiddel strips zullen volledig oplossen in het water en zorgen voor een schone was met een heerlijke geur van fresh linnen. Door vanaf nu je kleding te wassen met de wasmiddel strips van Briters zal je volledig plastic vrij je was doen.

“Wassen met de wasmiddel strips van Briters geeft eigenlijk alleen maar voordelen, goedkoper en beter voor het milieu.”

Vele klanten gingen je al voor en zweren bij dit product

Kijk snel wat Briters voor jou kan doen!

Tijdelijk Extra Voordeel voor onze Lezers