Plasticvrij Poetsen

Van Kleren Wassen Naar Tanden Poetsen

Met een duidelijke missie om zoveel mogelijk plastic afval te vermijden wilt Briters onze gewoontes aanpassen

Anne Vos - 23 september 2022

Naast het wassen van onze kleding is er nog een gewoonte die voor veel plastic afval zorgt. Dat is namelijk het poetsen van je tanden, de tandpasta tubes kunnen namelijk slecht gerecycled worden. Daarnaast bevatten de meeste tandpasta's microplastics die je ook nog eens doorslikt.

We zijn met zijn alle zo gewend om te poetsen met tandpasta maar hebben geen idee wat de gevolgen hiervan zijn. Dat is de reden waarom Briters met zijn eigen Tooth Tabs op de markt komt. Hiermee draag je direct bij aan een duurzame toekomst en poets je ook nog een stuk gezonder.

Waarom zit er plastic in tandpasta?

Microplastic wordt aan tandpasta toegevoegd als scrubwerking, eigenlijk mogen deze al lang niet meer gebruikt worden maar is in de praktijk toch wel anders. De Tooth Tabs van Briters geven dezelfde scrubwerking doordat de pepermuntjes eerst gecrushed worden.


Om na te gaan of er in jouw tandpasta ook microplastics verwerkt zitten kan je op de ingrediënten lijst kijken. Als hier iets van polymethyl methacrylate, polyethyleen, polyethylene terephtalate of polypropyleen bij staat weet je dat het erin zit.


Wist je dat?

1) Wanneer je je tanden poetst slik je gemiddeld 6% van het tandpasta door! Dat is maar liefst één portie tandpasta per week.. Dat kan niet gezond zijn.

2) Alleen in Nederland al meer dan 100 miljoen tandpasta tubes per jaar verbruiken. Deze tubes zijn zeer slecht te recyclen dus geeft enorm veel schade aan het milieu.

“Poetsen met de Tooth Tabs van Briters is niet alleen beter voor het milieu maar ook beter voor onze gezondheid!”

Overstappen naar de Briters Tooth Tabs?

Dat zouden we eigenlijk allemaal moeten doen, het is een kwestie van je gewoontes aanpassen. Na een paar dagen weet je niet beter en draag je stiekem toch heel veel bij voor een duurzame toekomst.


Je helpt mee doordat er voor jou geen plastic tubes meer geproduceerd hoeven te worden. Daarnaast zal er geen microplastic meer in het afvalwater en in je lichaam terecht komen. Het is dus echt een win-win situatie.


Eenvoudig overstappen

In gebruik is het echt super simpel, het enige wat je hoeft te doen is op de Tooth Tabs te bijten en vervolgens te poetsen met een natte tandenborstel.

De unieke samenstelling van ingrediënten van de Briters Tooth Tabs zorgt ervoor dat het heerlijk gaat schuimen en je dezelfde ervaring beleeft als tandpasta.

“Iedereen zou per direct over moeten stappen naar de Briters Tooth Tabs, iedere tube tandpasta is er namelijk één teveel!”

Ervaar zelf ook de eenvoud van de Briters Tooth Tabs

Kijk snel wat Briters voor jou kan doen!

Tijdelijk Extra Voordeel voor onze Lezers