Bespaartips

7 Simpele Manieren Om Geld Te Besparen Bij Het Wassen Van Je Kleding

Wij namen een aantal bespaartips onder de loep en hebben dit voor je op een rijtje gezet.

Anne Vos - 1 oktober 2022

Alles wordt alleen maar duurder, de gasprijzen stijgen de boodschappen worden flink duurder en we verdienen er niet meer op. We moeten dus gaan besparen, in deze blog gaan we je daar een beetje bij helpen.

Deel deze tips:

Wassen doen we allemaal en moet nou eenmaal gebeuren maar brengt ook flink wat kosten met zich mee. Als we dit allemaal wat slimmer insteken kunnen we hier mooi tientallen euro's per maand mee besparen.

Hoe gaan we dat aanpakken?

We hebben 7 bespaartips voor je op een rijtje gezet, deze zullen niet alleen je maandelijkse kosten drukken maar ook nog eens het milieu besparen. Lees snel verder om te kijken hoe jij dit kunt doen.

Bespaartip 1

Was met wasmiddelstrips

Wasmiddelstrips worden ook wel het "nieuwe wassen" genoemd. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu maar ook nog eens beter voor de portemonnee. Deze wasmiddelstrips zijn 100% plasticvrij, vrij van fosfaat en parabenen, vegan en ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar.

De wasmiddelstrips van Briters zijn gemiddeld 22% voordeliger dan andere wasmiddelen, dit kan oplopen tot 57% bij grotere hoeveelheden. Daarnaast zijn ze tot 96% lichter en stoten daardoor een stuk minder CO2 uit bij het vervoer ervan. Geen rommel meer en je hoeft niet meer te sjouwen met grote plastic flessen.

“Bijna niemand rekent terug naar de prijs per wasbeurt, de uitkomst zal je echt verbazen!”

Bespaartip 2

Natuurazijn als wasverzachter

We willen allemaal dat onze kleding lekker zacht is na een wasje. Hier kan je wasverzachter voor gebruiken maar dit is niet alleen hartstikke duur maar ook nog eens heel slecht voor het milieu.

Gebruik daarom in plaats van wasverzachter natuurazijn. Dit is niet alleen hartstikke goedkoop maar ook nog eens op natuurlijke basis en bevat geen schadelijke ingrediënten. Je kan dit gewoon bij de supermarkt kopen en ben je rond de 50 cent kwijt voor meer dan een liter. In vergelijking tot wasverzachter is dit bijna 10x goedkoper.

Afhankelijk van de hardheid van je water gebruik je van een scheutje tot een koffiekopje natuurazijn als wasverzachter bij je was. Deze kan je gewoon in het bakje doen waar je normaal de wasverzachter in zou doen.

Bespaartip 3

Was met een volle trommel

Deze tip is vrij voor de hand liggend maar wordt nog wel eens overgeslagen. Je kunt dus het beste je was opsparen totdat je een volle trommel hebt. Het is niet alleen voordeliger maar je was wordt er ook nog eens schoner door. Door de wrijving van het wasgoed wordt deze namelijk nog beter schoon.

Er zijn natuurlijk wasmachines met een beladingsherkenning. Over het algemeen werkt dit wel goed maar als je net iets over de helft vult zal die het herkennen als een volle machine en is het juist een stuk minder zuinig.

Bespaartip 4

Was alleen tijdens daluren

Je zal je verbazen over de verschillen tussen piek- en daluren. Dit kan namelijk zomaar het dubbele kosten wanneer je tijdens de piekuren je was draait.

In de meeste gevallen zijn de daluren tussen 23:00 en 07:00, ben je een vroeg vogel? Zet hem dan lekker vroeg aan of net voordat je gaat slapen. Dit kan je gewoon de helft schelen in het energieverbruik van je wasmachine.

Bespaartip 5

Baking soda voor de witte was

Witte kleding houden we graag wit, je kan hier dure wasmiddelen voor kopen of gewoon wassen met baking soda. Wasmiddel voor witte was bevat ook nog eens bleekmiddelen die erg slecht zijn voor het milieu.

Het gebruik hiervan is simpel, je voegt een kopje baking soda toe aan je wasmiddel en je laat de wasmachine het klusje klaren. Let er wel op dat je in deze was enkel witte kleding doet.

Je kan er ook voor kiezen om het te laten weken in een emmer heet water, voeg hier een kopje baking soda aan toe en laat het een nachtje staan. Daarna kan je het gewoon wassen zoals je normaal gewend bent.

Bespaartip 6

Was op de eco-stand

De naam zegt het al maar veel mensen zijn hier toch skeptisch over. Het programma duurt namelijk extra lang, dit is dan ook om een reden. Het verbruikt tot 30% minder energie wat gemiddeld uitkomt op zo'n 7 cent per wasbeurt.

Omdat je eco-stand wasprogramma zolang duurt wast deze op lagere temperaturen wat weer veel minder energie kost om hetzelfde resultaat te behalen. Vaak wordt er ook nog eens minder water verbruikt.

Wassen op lagere temperaturen is eigenlijk nog beter, deze zal namelijk ook nog een korter wasprogramma hebben maar zal daardoor misschien net iets minder schoon maken. Over het algemeen zien we daar weinig verschil tussen.

Bespaartip 7

Houd je wasmachine schoon

Door er voor te zorgen dat je wasmachine schoon blijft zal deze op de lange termijn ook een stuk minder stroom verbruiken. Denk aan stofjes en pluisjes die in wasmachine verstopt zitten, deze zorgen ervoor dat je wasmachine minder goed werkt.

Als je wasmachine minder goed werkt gaat deze ook meer energie verbruiken en zal het op de lange termijn meer energie gaan kosten. Het is dus van belang dat je hem af en toe even schoon maakt en alle pluisjes en stofjes weghaalt.

Waarom wassen met wasstrips?

Deze wasmiddelstrips van Briters bevatten geen plastic of microplastic en zijn een vegan product. Dit betekent dat het geen dierlijke producten bevat en niet getest is op dieren.

Omdat de wasstrips enkel bestaan uit de werkende stoffen van wasmiddel zijn ze ultra geconcentreerd en lekker licht. Dit scheelt flink in de CO2 uitstoot bij het vervoer.

Ze zijn dus beter voor het milieu, zorgen ervoor dat je geen overbodig plastic afval creëert en zijn ook nog eens goedkoper!


Stap ook over op de wasstrips

Het kan even wennen zijn maar het is zo veel beter voor het milieu en de portemonnee. Je krijgt bovendien extra korting als je via dit artikel je bestelling plaatst. Zo kan je al vanaf €0,15 per wasbeurt aan de slag. Nooit meer een te hoge dosering of knoeien met vloeibaar wasmiddel.

De wasmiddelstrips van Briters zullen volledig oplossen in het water, de verpakking is bovendien ook nog eens biologisch afbreekbaar.

“Ik wil niks anders meer nadat ik ben overgestapt op de wasmiddelstrips van Briter en kan het iedereen aanbevelen.”

Vele klanten gingen je al voor en zweren bij dit product

Kijk snel wat Briters voor jou kan doen!

Tijdelijk Extra Voordeel voor onze Lezers